Redactie
Redactie Nieuws 6 apr 2018

Aiii… als je kind je een spiegel voorhoudt….

Oepsss… dochter houdt moeder spiegel voor: reality-check!

 

Au, dat was even een reality check voor mama Margaret. Tijdens een schoolavond vond ze een tekening van haar 7-jarig dochtertje Lucie, en die loog er niet om.

 

Het was een tekening van mama Margaret in bed, ziek. Lucie had ook nog tekst en uitleg bij de tekening gegeven: “Zondag was mijn moeder ziek. Ze had hele verschrikkelijke sapjes gedronken en ze moet rusten.”

Waarop juf heel lief met een zinnetje antwoordt: “Ik hoop dat ze zich snel weer beter voelt.”

 

Lucie had geen woord en tekenlijn gelogen en Margaret gaat ervan uit dat juf 1 + 1 bij elkaar kan optellen.

Margaret had tijdens een stapavondje met vriendinnen inderdaad iets teveel ‘vreselijke sapjes’ gedronken – Prosecco – en daarbij iets te diep in het glaasje gekeken. De rekening betaalde zij de dag erna: een hele dag in bed met een enorme kater.

Lucie leek die dag nog niet eens zoveel aandacht aan haar moeders lichamelijke toestand te schenken: ze was een beetje bezorgd of het allemaal wel goed ging met haar moeder, maar papa Scott had haar gerust gesteld met de informatie dat mama slechts een paar vreselijke drankjes had gedronken.

 

Margaret schaamde zich dood toen ze de tekening zag. “Kinderen zijn zo eerlijk en open en ze zeggen gewoon wat ze denken. Het is grappig wat er allemaal in zo’n koppie omgaat en wat ze in zich opnemen”… zelfs de kots-emmer heeft het gered tot de tekening.

 

Kan de beste overkomen Margaret! We hopen dat je in ieder geval genoten hebt van een hele leuke avond!
Aangezien het moederschap gelijk staat aan 2,5 keer een fulltime baan heeft iedere moeder wel eens behoefte aan een ruige stapavond met vriendinnen. Toch?

Copyright tekening: Lucie Stevenson
Bron: The Scottish Sun

Reageer op artikel:
Aiii… als je kind je een spiegel voorhoudt….
Sluiten