Oepsss… DNA-test als grappig kerstcadeautje bleek niet zo’n goed idee

Oepsss… DNA-test als grappig kerstcadeautje bleek niet zo’n goed idee

Een Amerikaanse jongen wilde Kerst met zijn familie een beetje opschudden en had bedacht dat het leuk was om naast de traditionele cadeauwensen van zijn familieleden dit jaar ook als grapje iedereen – vader, moeder, broer en twee zussen – een DNA-test cadeau te geven. Dat grapje kreeg een staartje…

Toen de moeder bij het uitpakken van de DNA-testen van kleur verschoot, werden de kinderen al een beetje achterdochtig. Eerst probeerde ze zich eruit te redden met ‘Laat nou maar één van jullie gewoon zo’n test doen, de uitslag is namelijk toch voor iedereen hetzelfde en dan kunnen jullie de rest van de testen lekker terugbrengen naar de winkel en het geld in je zak steken”. Toen de kinderen daar niet in meegingen probeerde ze haar kinderen te overtuigen met het excuus dat er gevaarlijke chemicaliën in de test zouden zitten, dus dat het slecht zou zijn voor hun gezondheid. De kinderen konden aantonen dat dit zeker niet het geval was. Toen de moeder vervolgens echt in paniek raakte nam de vader de moeder mee naar boven, alwaar ze een pittig gesprek voerden.

De kinderen hoorden de ouders tekeer gaan en begonnen zich al af te vragen wie van de vier van ‘de melkboer’ was, totdat de ouders naar beneden kwamen en de waarheid uit de doeken deden. De moeder moest met haar billen bloot: de oudste van de vier kinderen, de oudste zus, bleek van een andere man. Die zou vlak na haar geboorte overleden zijn en toen kreeg de moeder al snel een nieuwe vriend, de vader van de andere drie kinderen, die het baby’tje als zijn eigen kind heeft opgevoed. De ouders hadden dit nooit eerder vertelt omdat de moeder het te pijnlijk vond.

De jongen vertelt dat zijn grap uiteindelijk een happy end kent omdat de waarheid nu op tafel ligt en iedereen gelukkig kan leven met de situatie, inclusief de oudste zus. Eind goed, al goed dus. Gelukkig maar.

Wij zouden alleen niet zo snel vallen voor het verhaal van de moeder, want blijven toch nog met wat grote vraagtekens zitten. Zoals: waarom is de familie van de biologische vader dan nooit in beeld geweest? Die moeten hun kleindochter of nichtje toch ook van dichtbij hebben willen zien opgroeien? Die laten zich met het overlijden van hun zoon toch niet zomaar ontkennen? En hoezo te pijnlijk voor de moeder? Pijnlijk voor de dochter zal ze bedoelen, dat die er op volwassen leeftijd op zo’n manier moet achterkomen dat er eigenlijk altijd tegen haar gelogen is…

 

Goed nieuws voor ouders van alleen maar dochters!