Dit geloof je toch niet anno 2019

Dit geloof je toch niet anno 2019

We zijn met ons gezin een weekje naar de zon. Heerlijk om er even uit te zijn en het is in de zon ook echt warm. Gister gingen we lunchen bij een leuk strandtentje. Ons oudste kind was aan het spelen op het parkeerterrein en waarschuwde ons dat er een klein kindje alleen in de auto zat.

Geen idee wie de ouders waren

Ik geloofde het verhaal wel, maar kon me niet voorstellen dat dit echt zo zou zijn. Dus ik liep mee. En ja hoor, daar lag een kindje van een maand of acht in de brandende zon te slapen in een auto. Het raampje stond op een heel klein kiertje open, maar je zou het beter dicht kunnen noemen. We hadden natuurlijk geen idee bij wie dit kindje hoorden, er zaten we twintig tafels vol met mensen. We vroegen een beetje om ons heen, maar niemand had een idee. Totdat mijn zoon besloot alle tafels langs te gaan. En ja hoor, hij had ze gevonden.

Vader vergeet dat zijn baby nog in de auto zit…

Bizarre reactie

Hij had op een hele nette manier gevraagd of het hun kindje was die daar in de hitte alleen in de auto lag waarop hun antwoord “ja” was. Ze vonden dat wij ons niet met hun kind moesten bemoeien en daar hebben ze misschien een punt, maar niks doen of zeggen vond ik ook geen optie. Je hoort en/of leest zoveel gruwelijke verhalen. Ik probeerde het nog een keer en toen werd de vrouw echt heel boos en is naar de auto gegaan. Ze kwam aanlopen met een overduidelijk overhit meisje. Helemaal rood en nat van het zweet. De hele lunch hebben die mensen ons woedend aangekeken, maar het kon me niks schelen. Dan maar geen vrienden gemaakt, maar misschien een kinderleventje gered. Bizar dat mensen dit nog steeds doen.

Baby van 3 maanden vergeten in auto en overleden

Reageer op artikel:
Dit geloof je toch niet anno 2019
Sluiten