Redactie
Redactie Baby 28 jan 2020

De speciale babymomenten vastleggen

Mijn moeder hamerde erop bij na de geboorte van ons eerste kindje dat we alle speciale babymomenten moesten vastleggen. Die tijd is zo bijzonder en gaat – zonder dat je het doorhebt – in een no time voorbij. Onze camera ging overal mee naar toe en duizenden foto‘s werden gemaakt van ons eerste kindje. Achteraf gezien hadden we mijn moeder íets te serieus genomen, want we zagen door de bomen het bos niet meer. We hadden een extra back up gekocht, zodat we alles, maar dan ook alles konden opslaan. Je begrijpt ‘t al: die foto’s staan nog steeds ergens op een harde schijf en ik heb nog steeds geen tijd (en zin) gevonden om hier eens uitgebreid voor te gaan zitten en manlief zit inmiddels in de brugklas 🙁

Altijd bij de hand

Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer te zeulen met die enorme camera’s voor foto’s met goede kwaliteit. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon met een camera die foto’s maakt van goede kwaliteit. Misschien soms nog wel beter dan de professionele camera die we jaren geleden om ons nek droegen. Ikzelf heb nu sinds de release deze week een Samsung S20 via mijn nieuwe T-Mobile abonnement en ik moet eerlijk zeggen, ik gebruik nooit meer een normale camera. De foto’s zijn zo mooi, ik heb zelfs laatst een foto van alle kinderen enorm opgeblazen voor opa en oma en daar niet aan te zien dat het ‘gewoon’ van een telefoon is gemaakt. Wel heb ik een speciaal hoesje, want mijn kleinste heeft de telefoon al een paar keer in zijn handen gekregen en op de grond laten vallen.

Fotoboeken

Tja, en dan.Dan heb je de mooiste momenten vastgelegd en stuur je af en toe een leuk fotootje in de familie app. Het blijft leuk om er een mooi boek van te maken voor later. Ik heb zelf een babyboek gemaakt door mijn moeder. Ondanks dat het boek ongeveer 35 jaar oud is en de foto’s inmiddels vergeeld zijn, kijk ik er nog regelmatig in. Zeker toen mijn kindjes baby’s waren ging ik kijken om gelijkenissen te ontdekken.

Alles bijgehouden

In het boek is alles keurig bijgehouden: mijn geboortegewicht, een pluk haartjes, hoeveel ik dronk, wanneer ik voor het eerst kon rollen, kon zitten, kon kruipen. De eerste woordjes, foto’s van mezelf bij allemaal mensen op schoot waarvan ik geen clue heb wie het zijn. Hele teksten ernaast wat ik leuk vond om te doen, wat ik graag at en met wie ik speelde. Zo leuk om te zien, zelfs mijn eigen kinderen bladeren erin.

Goede voornemen

Foto’s afdrukken is eigenlijk iets wat wij hier al in geen jaren meer doen en als we dan wel eens een envelopje met foto’s van iemand krijgen, dan ligt dat na een jaar nog in de kast. Sinds kort gebruik ik deze app waarmee ik voor alle kids apart een eigen foto-album maak. Super handig, als ik me even verveel dan ga ik het bijwerken. Is het boek vol, dan laat ik het afdrukken, ook weer ieder in een eigen kleurtje. Ook al moet ik echt nog enorm aan de bak (ik moet van twee kinderen nog de eerste drie jaar van hun leven…oeps), ik ben er nu al heel erg blij mee.

Lees ook:

Veilig kinderfoto’s plaatsen op social media

Reageer op artikel:
De speciale babymomenten vastleggen
Sluiten