DE LAATSTE LOODJES

Laatste loodjes voor bevallingOm goed voorbereid aan dit avontuur te beginnen en zo dat je zeker weet dat je niks vergeet hebben we hier nog wat wetenswaardigheden betreffende de laatste periode voor het moment suprême voor je:

Kraampakket

Als het goed is heb je een grote flink gevulde doos van je verzekering ontvangen: het kraampakket. Als je de doos hebt geopend, zul je vast denken dat je meer dan helft van de spullen echt niet nodig hebt. Laat dat nou wel het geval zijn. En ja, ook al dat kraam- en maandverband gaat allemaal op. Zelfs die reusachtige waarvan je misschien dacht dat de fabriek zich een maatje had vergist of dat het een speciaal soort luier voor je baby was. Sterker nog, wees goed voorbereid en koop alvast twee pakken maandverband extra. Van het merk Kotex Night om precies te zijn, want gewoon maandverband is helaas minder geschikt: a) door de behoorlijke bloedingen na de bevalling (dat verklaart meteen die reusachtige exemplaren uit je kraampakket) en b) doordat normaal maandverband door toedoen van een plastic samenstelling niet goed bijdraagt aan het herstel van je onderkantje*. Het geeft namelijk een broei-effect en is daardoor onhygiënisch.

* We zouden willen dat we het woord zelf hadden bedacht, want wat je er ook van vindt, het dekt de lading en origineel is het wel! Dit woord zul je nog zeer vaak horen – misschien wel vaker dan je lief is – na je bevalling, het is er een die door bijna alle kraamhulpen veelvuldig gebruikt wordt.

To-do-lijst afgevinkt?

In deze allerlaatste fase is het handig om alle laatste dingetjes te hebben geregeld zodat je na de bevalling geen andere zorgen aan je hoofd hebt, behalve je baby. Denk hierbij aan de volgende puntjes:

* Babykleertjes wassen:

Babykleertjes moeten voordat ze kunnen worden worden gedragen een keertje gewassen worden en het liefst met een hypo-allergeen wasmiddel zoals Neutral. Dit wordt aangeraden om een allergische reactie van de babyhuid te voorkomen.

* Geboortekaartjes en adressen:

Geboortekaartjes kun je het best nu al uitzoeken of een proefdruk laten maken. Wanneer je het geslacht niet weet, laat dan gewoon een proefdrukje maken van het kaartje met de jongensnaam en een met de meisjesnaam. Zo hoef je wanneer de baby geboren is alleen nog maar de datum en eventueel het tijdstip en/of geboortegewicht door te geven.

Het is fijn om de enveloppen tijdens je zwangerschap alvast van (handgeschreven, dat oogt lekker sympathiek) adressen en een postzegel te voorzien. Hier heb je na de bevalling niet meer zo veel tijd voor en wellicht nog minder zin in.

* Boodschappen:

Ook kun je van tevoren een groot aantal boodschappen doen, zodat je na je bevalling niet meteen naar de supermarkt moet om je kraambezoek van beschuit met muisjes te voorzien. Handig om voor de eerste weken in huis te halen: houdbare melk, koffie, theezakjes, rollen beschuit, boter, muisjes, brood in de vriezer en eventueel een paar maaltijden alvast invriezen.

* Je eigen verzorging:

Je kunt je het misschien nog maar nauwelijks voorstellen, maar de eerste weken na de geboorte van je baby ben je al blij als je even rustig kunt douchen. Laat staan dat je in deze periode aan je ‘verzorging-plus’ toekomt. Het is dan ook lekker om aan het einde van je zwangerschap bijvoorbeeld nog even naar de kapper of de schoonheidsspecialiste te gaan. Leuker om zonder uitgroei in het fotoboek van je zoon of dochter te staan, toch?

 

Reageer op artikel:
DE LAATSTE LOODJES
Sluiten