Redactie
Redactie Blog 3 mrt 2019

De kleinste moeder ooit

De kleinste moeder ooit

Er zijn niet alleen moeders met heel veel kinderen, of vrouwen die heel jong of juist heel oud zwanger worden. Moeders met meerlingen of baby’s met een extreem hoog geboortegewicht. Er zijn ook vrouwen die zo klein zijn dat het onverantwoord is om zwanger te raken, maar je hebt een een paar die daar dikke vette maling aan hebben (gehad) en het risico hebben genomen.

73 centimer lang

Helaas is deze vrouw – Stacey Herald – eind september 2018 overleden.  Stacey is overleden op haar 44e. Stacey had een lengte van 73 centimeter, een lengte waarbij het bijna onmogelijk is om een baby te dragen. Stacey Herald had zo’n grote zwangerschapswens dat ze besloot samen met haar man van 1.82 meter er toch voor te gaan. De doktoren raadden haar dit ten sterkste af, want de een zwangerschap zou Stacey in levensgevaar kunnen brengen. De baby zou te groot voor haar lichaam kunnen worden en zo zou de baby haar longen en hart kunnen beschadigen met ernstige gevolgen voor Stacey.

De jongste vader ooit

Tegen het advies in

Ondanks alle adviezen van de doktoren werd Stacey zwanger. En niet een keer, maar in ze heeft in drie jaar drie gezonde kinderen op de wereld gezet. Naast dat Stacey erg klein is, heeft ze ook last van broze botten. Daarbij is het een wonder dat bij de bevallingen van haar drie kinderen ze geen botten heeft gebroken.

Overleden op jonge leeftijd

Stacey is uiteindelijk overleden op haar 44e. Dat is natuurlijk heel jong voor een moeder van drie kinderen, maar gezien haar situatie is het een mooie leeftijd. Gelukkig is haar wens uitgekomen: moeder worden van drie prachtige kinderen en hiermee is ze de kleinste moeder van de wereld. Ze heeft natuurlijk wel een risico genomen, omdat zij haar eigen leven op het spel zette voor haar kinderen. Dat maakt haar niet alleen de kleinste moeder, maar een van de bijzonderste moeders van de wereld.

 

BRON: www.dailymail.co.uk

FOTO: www.dailymail.co.uk

Reageer op artikel:
De kleinste moeder ooit
Sluiten