Dagboek van een kraamheks 18

Dagboek van een kraamheks 18

José van Det – ook wel de kraamheks genoemd – deelt wekelijks wat haar bezig houdt als kraamverzorgende: haar ervaringen, leuke dingen, maar soms ook minder leuke dingen, gekke dingen of alledaagse dingetjes. Hier het nieuwe verhaal van onze leukste kraamheks. 

Ouders in alle soorten en maten

Het leuke van ons werk is het contact met verschillende ouders. Onzeker ouders, relaxte ouders, gestreste ouders, we zien ze allemaal. Heerlijk vind ik het om aan de behoefte van de ouders te voldoen. Dat is ook onze taak, kijken wat het gezin nodig heeft!

Maar ik vind nuchterheid en een beetje humor toch ook wel een fijne combinatie!

De rivier het Spaarne

Zo kwam er eens een prikster van het consultatiebureau bij het gezin en zij vroeg wáár de baby geboren was. In Haarlem loopt een rivier, het Spaarne. Én er is een ziekenhuis, het Spaarne Gasthuis, wat in de volksmond ook ‘het Spaarne’ wordt genoemd. Dus op haar vraag:” Is hij in het Spaarne geboren?” Reageerde de vader heel droog:” Nee, gewoon in het ziekenhuis!”

Frustratie van een kraamheks!

Ik hou er van , gewoon lekkere droge humor.
Ik legde ooit een keer aan een kraamvrouw uit dat ze nog stolsels zo groot als sinaasappels kon verliezen. Haar man, die halverwege het gesprek binnen kwam, vroeg wat dat waren…ik vertelde hem dus dat dat van die oranje vruchten waren, die aan een boom groeiden.

Hoe verloopt de borstvoeding? Vlot of als een cocktail aan het zwembad

Natuurlijk kun je dit soort grapjes niet altijd maken, maar dat merk je gauw genoeg.
Al gebruik ik de vergelijking van een van mijn favoriete lactatiekundigen wél altijd, als ik mee kijk met de borstvoeding. Ik vraag dan of de baby effectief drinkt, of bezig is met ‘een cocktail aan het zwembad’

José van Det

Lees ook:

DAGBOEK VAN EEN KRAAMHEKS 15  

Reageer op artikel:
Dagboek van een kraamheks 18
Sluiten