Redactie
Redactie Geen categorie 27 dec 2018

Dagboek van een kraamheks 13

Dagboek van een kraamheks 13
Over het algemeen zijn alle kraamgezinnen leuk, of het nu eerste kind is, of de tweede, derde, vierde of vijfde (verder ben nog niet gekomen).
Bij een eerste kind kun je de ouders zoveel leren, maar ook bij een tweede is het vaak weer een opfriscursus.
Bij een derde, vierde of vijfde is het meestal meer een kwestie van: moeder en kind oké? dan zorgen dat de rest van het gezin en huishouden gesmeerd loopt.
En de kinderen bij de zorg betrekken, maar ook bij het huishouden, wel zo handig en gezellig!
Zo was ik ooit bij een groot gezin die de was altijd splitste in boven en onderkleding apart. De kinderen konden zó helpen hun eigen ondergoed bij elkaar zoeken en vonden vooral de door mij ingevoerde ‘sokken memory’ erg leuk.
Laats was ik bij een gezin met nog een meisje van vier. Ze wilde helpen met de was opvouwen dus ik gaf haar steeds wat theedoeken en washandjes, ik hield af en toe een kledingstuk van papa of mama omhoog en vroeg dan of dat van háár was. Ze moest dan lachen een zei dan: “Nee joh, dat is van papa/mama”.
Ik pakte een Jip en Janneke onderbroekje van haar en zei:” Deze is zeker van papa?” Haar antwoord zag ik niet aankomen…”Nee, die is van papa want die heeft een hele grote piemel!”
Toen papa ‘s middags de deur binnen kwam had ik toch moeite om mijn blik niet te laten afzakken…
José van Det
José van Det is een hele leuke kraamverzorgende (met veel humor) en zij is zo lief om haar verhalen op de site van Buskruit met te delen met jullie. Wil je meer verhalen van haar lezen? Inmiddels is dit al haar dertiende verhaal en hopelijk volgen er meer.
Lees ook van José van Det:
https://buskruitmet.nl/kramen-op-stand
https://buskruitmet.nl/frustratie-van-een-kraamheks/
Reageer op artikel:
Dagboek van een kraamheks 13
Sluiten