Ze dacht dat het pepermuntjes waren

Ze dacht dat het pepermuntjes waren

 

*** ingezonden mail***

Een moment om snel te vergeten, maar waar we enorm veel van geleerd hebben, je denkt dat je als ouder(s) altijd goed op je kind let, zeer alert bent en dat dit soort dingen jullie niet overkomen. Helaas.. laat dit een waarschuwing zijn voor iedereen.

Slechte slaper

Mijn partner is al jaren een slechte slaper, komt niet in slaap of ligt ‘s nachts uren wakker. Voor hem niet fijn en daar heeft hij hele heftige pillen voor. Deze pillen neemt hij natuurlijk niet dagelijks, maar er zijn periodes dat hij alleen hiermee een goede nacht kan hebben. Wij hebben thuis een speciaal medicijnkastje die ergens hoog en droog ligt zodat onze drie kinderen daar never bij zouden kunnen. Daar zijn we allebei zeer streng op, dus des te erger dat dit gebeurde.

Vakantie

We gingen een weekje naar de zon met ons gezin, we hadden een leuk appartementje gehuurd, maar – zoals dat denk ik altijd is – was dit appartement een stuk minder ruim dan bij ons thuis. We kwamen de eerste avond vrij laat aan en we waren allang blij toen alledrie de kids lekker op bed lagen. Eentje lag bij ons op de kamer in een campingbedje en de andere twee lagen in een eigen kamertje. De volgende ochtend werd ik wakker gemaakt door ons zoontje, volgens hem lag Esmee op de badkamervloer te slapen. Het leek me een gek verhaal, maar rende er naar toe. En ja hoor, daar lag ze. Ik zag meteen dat het helemaal mis was. Dit was niet een kindje dat zomaar lag te slapen.

Je vergeeft het jezelf nooit! Doe een EHBO-cursus

Toilettas

In een oogopslag zag ik dat de toilettas van mijn partner ook op de grond lag. G…..domme, dit gaan we toch niet menen. Ik kende dit oord ook helemaal niet, dus wist niet eens wat te zeggen als ik het alarmnummer zou bellen. Ik rende naar buiten en heb de eerste de beste locale mensen het appartement in getrokken. Binnen no time was de ambulance daar en werd onze Esmee naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis vervoerd. Haar maag is direct leeggepompt en al heel snel was ze bij de mensen. Wat bleek: ze had de slaappillen van mijn partner opgegeten en haar letterlijke tekst was: ” Ik dacht dat het pepermuntjes waren, want di verstopt papa ook altijd. Ik vond de eerste helemaal niet lekker, maar dacht dat de anderen misschien wel lekker zouden zijn”.

Pfff, een les voor het leven… laat nooit medicijnen slingeren.

 

BUSKRUIT met EHBO

Reageer op artikel:
Ze dacht dat het pepermuntjes waren
Sluiten