Consultatiebureau part I

In Nederland ga je met je baby van 4 weken oud voor het eerst naar het consultatiebureau, een hele toer op zich, is mijn ervaring. Mijn eerste herinnering is dat ik uiteindelijk aankwam met klotsende oksels en van de zenuwen niets onthouden heb van wat de lieve arts me allemaal heeft verteld.

Ten eerste durfde ik niet op de fiets met mijn 4 weken oude, allergrootste en meest dierbare bezit wat me ooit was overkomen, waardoor ik uiteindelijk meerdere rondjes moest rijden met de auto om een parkeerplek te vinden (had hem bijna thuis weer voor de deur kunnen zetten). Ons consultatiebureau zat in hartje Amsterdam. Ten tweede was ik vergeten de wandelwagen achterin de auto te leggen (die ik bij het bezoekje daarna van de stress niet uitgeklapt kreeg), ten derde wist ik helemaal niet dat ik mijn baby uit moest kleden dus dat deed ik omdat me dat verteld werd, maar veel te snel waardoor ik mijn schatje bibberend in haar luier, onder mijn trui tegen mijn lijf heb gehouden met de kriebelende druppeltjes langs mijn voorhoofd (want het was natuurlijk wel lekker warm in de wachtkamer) en ten slotte was ik vergeten om extra luiers mee te nemen: ook een beginnersfout.

Wat kun je doen om eventuele stress te voorkomen?

  1. Neem de tijd, dus ga op tijd thuis weg.

  2. Denk aan de draagzak of BabyBjörn en aan de wandelwagen als dat nodig is.

  3. Neem een hydrofielluier of liever een dekentje mee waarin je je baby’tje warm kunt houden na het uitkleden.

  4. Zorg altijd voor extra luiers in je tas, je kar, je auto.

  5. Als je geen borstvoeding geeft, neem dan altijd warm water en een melkverdeler met de juiste hoeveelheid melk mee (het kan fijn zijn als troost na de prikjes of gewoon als voeding, er is meestal genoeg ruimte om even rustig te voeden).

  6. Krijgt je kindje prikjes dan kun je van tevoren de plekken waar hij die zal krijgen even goed warm wrijven, dit helpt de doorbloeding en dan voelt je kindje er minder van.

  7. Schrik niet als je kindje die dag wat meer huilt of juist heel veel slaapt, dit komt omdat hij toch een beetje moet bijkomen, het kan zelfs zijn dat hij koorts krijgt omdat zijn lichaampje aan het vechten is tegen het ingespoten virus en gaat als het goed is snel weer over.

Reageer op artikel:
Consultatiebureau part I
Sluiten