Commentaar op mijn kind

Soms haal je je schouders op, maar soms kan je hierom ontploffen: als iemand anders commentaar heeft op jouw kind…

Mijn dreumes had vandaag zo’n dag dat je hoop dat ‘ie snel voorbij gaat, de dag dan hè. Hing de hele ochtend aan mijn been, wilde alles wat ik wilde (mijn autosleutel, hapjes van mijn koffie, mijn laptop, etc) en ik werd er op z’n zachts gezegd een beetje kriegelig van. Ik besloot met hem naar het bos te gaan fietsen, eendjes voeren, hondjes kijken en een beetje rondrennen. Daarna ben ik met hem gaan schommelen en hij leek tevreden.

De hele ochtend was ik met hem bezig, geen seconde liet hij me iets anders doen dan aandacht aan hem geven. Helemaal niet erg hoor zo’n dagje, maar soms moet je ook even wat dingetjes doen die moeten gebeuren.

Zo moest ik even naar de supermarkt. Eerst liepen we langs de bakker waar hij een krentenbol kreeg, bij de slager een stukje worst, bij de groenteboer rozijntjes: hij was helemaal in zijn nopjes. Toen we de supermarkt ingingen en hij in het karretje mocht begon hij een beetje te piepen. ‘Negeren’ dacht ik, want hij moest en zou zelf alles in het karretje gooien. Toen dat van mij even niet mocht kreeg ik al een hele kattige blik van een mevrouw. Ik twijfelde of ik het nou goed gezien had, maar het kon me ook eigenlijk weinig schelen. Toen ik na het speed-boodschappen doen bij de kassa aankwam, begon dreumeslief weer te piepen. Hij wilde namelijk op de knopjes van het pinapparaat drukken en niet ik. Ik negeerde hem even, want hem continu z’n zin geven lijkt me ook niet alles. Terwijl ikzelf de pincode intoets (hoe durf ik eigenlijk) en zoonlief nog een harder geluid tikt diezelfde mevrouw bozig op mijn schouder en zegt: “misschien kun je je eigen kind even wat aandacht geven en niet zo met jezelf bezig zijn”. Mijn mond viel serieus open. Deze vrouw die echt geen idee heeft hoeveel liefde en aandacht ik ons kleintje geef en niet alleen ik, maar ook de rest van de familie, denk dat hij het meest verwende jongetje van Nederland is qua aandacht en mevrouw vindt dat ze even een mening mag geven. Maar ach, ze zal zelf wel een slechte dag gehad hebben, maar mevrouw als je dit leest: slik je commentaar voortaan maar lekker in!

 

Lees ook:

De supermarktscene

Schelden en vloeken met je kind erbij

Reageer op artikel:
Commentaar op mijn kind
Sluiten