Commentaar op mijn baby die niet doorslaapt

Commentaar op mijn baby die niet doorslaapt

Lieve dames van Buskruit,

Deze brief schrijf ik aan jullie, in de hoop dat jullie hier iets mee doen. Namelijk het eeuwige gezeur over het doorslapen. Ik heb een zoontje van negen maanden en nee: HIJ SLAAPT NOG NIET DOOR. Ik probeer er alles aan te doen, maar het levert alleen maar frustratie op. En hij komt niet 1 keer per nacht, maar soms gewoon nog 3 keer. En al die keren heeft hij honger, drinkt hij een hele fles leeg en wordt hij bijna boos als de fles op is. Daarna valt hij meestal in slaap, maar soms wordt hij daarna weer wakker vanwege een hele volle luier. Ik ben alweer een aantal maanden aan het werk en heb best een zware baan, mijn vriend ook en hij heeft zijn slaap nog harder nodig dan ik. Hij slaapt daarom vaak op de logeerkamer met oordoppen in. Soms ben ik daar enorm jaloers op, want ik kàn serieus niet meer. En dat is ook de reden dat ik hem toch steeds weer die fles geef, ik heb geen puf om door te zetten, hem bij me te houden of wat dan ook. Met de fles gaat hij slapen en dat is het enige dat ik wil.

Hoe ver gaan jullie om je baby te laten doorslapen?

Behalve dat ik zelf doodop ben, word ik gek van het commentaar om me heen. Het lijkt wel of de kinderen van mijn vriendinnen allemaal doorsliepen net na de bevalling bij wijze van spreken. Ze geven me – waarschijnlijk niet bewust – het gevoel dat ik het niet goed doe. Of zij een 9 op hun rapport krijgen en ik een 5. Ik weet dat ik me er niks van moet aantrekken, maar met weinig slaap en een drukke baan kun je niet zoveel meer hebben. Daarom mijn vraag aan jullie: kunnen jullie de moeders vragen niet te oordelen over het slaapgedrag van andermans kinderen. Ik den dat er gewoon goede slapers en slechte slapers bestaan. En valt je kind in de eerste categorie dan heb je mazzel!
Groet,

Sylvia

Reageer op artikel:
Commentaar op mijn baby die niet doorslaapt
Sluiten