Redactie
Redactie Gastblogger 7 jul 2019

Meet Cathelijne! Mama, orthopedagoog en leerkracht. Zij neemt ons mee in haar leven.

Hallo allemaal, ik ben Cathelijne. Leuk dat je mijn blogs leest! Ik ben 36 jaar en ben op 5 september 2018 moeder geworden van Lilly-Sofie. Daarnaast ben ik orthopedagoog en leerkracht, werkzaam in het onderwijs in Amsterdam, waar ik woon. In mijn blogs neem ik jullie graag mee in mijn avonturen als moeder en juf.

 

2 september 2018

Vriendlief met nesteldrang en een kluslijstje

Morgen is het zover: dan hebben we de (bijna) 38-weken check bij de gynaecoloog. Toen ik het daar even over had met vriendlief vanochtend bij het ontbijt, leek dit te zorgen voor wat lichte paniek. Wie weet zegt ze straks tenslotte dat ik moet worden ingeleid om een of andere reden, maar dan moeten die laatste paar klusdingetjes in huis natuurlijk wel klaar zijn.

 

Einde van de zwangerschap in zicht

Het einde van het lange wachten op die kleine komt nu echt in zicht, dus vriendlief wilde vandaag de laatste klusdingetjes af kunnen ronden. Het ‘kluslijstje’ bestond uit nog wat kleine dingen. Zo stond het wiegje nog niet helemaal vast aan ons bed, en daar bleek bovendien een hoop stof onder te liggen. De matrasbeschermer moest toch maar eens als een soort giga maandverband aan mijn kant gelegd worden voor wanneer mijn vliezen ‘s nachts besluiten te breken. (Een heel charmant en nogal seksdodend ding). En zo waren er nog wat dingen. Waarop vriendlief aan de slag ging.

 

Nesteldrang

Aan het eind van de dag staat nu het wiegje vast langs ons bed, heeft mijn kant van het bed een luier om, is de slaapkamer stofvrij en staat de koelkast een partij te shinen aan de binnenkant, die is geloof ik nog nooit zó schoon geweest… Hoezo nesteldrang ??

Het kluslijstje is nog niet helemaal af maar er zijn zo wel wat grote stappen gezet. Waarop vriendlief zojuist nog riep ‘Ik maak nog even een lijstje wat we nog nodig hebben!!’. Die hangt nu op de koelkast naast de lijstjes ‘Wat als de baby komt’ en ‘Wat als de baby er is’. Zelf heb ik ook nog wel wat to do dingetjes, waaronder het vloerkleed haken, dat nu toch wel lang genoeg heeft gewacht op zijn beurt… Mooi project om morgen mee te starten!

 

MommyLifeAmsterdam

Cathelijne heeft haar zwangerschapservaringen beschreven en vertelt over haar leven als moeder en leerkracht. Dat doet ze op een leuke, herkenbare manier. We vinden het super dat Cathelijne haar ervaringen met ons wil delen. Wil je teruglezen (over haar zwangerschapsverlof) of alvast vooruit lezen? Dat kan. Klik dan door naar haar site: MommyLifeAmsterdam.

Reageer op artikel:
Meet Cathelijne! Mama, orthopedagoog en leerkracht. Zij neemt ons mee in haar leven.
Sluiten