Broers en/of zussen met weinig leeftijdsverschil worden later heel close

Broers en/of zussen met weinig leeftijdsverschil worden later heel close

Je bent nog maar net bekomen van je eerste zwangerschap, bevalling, kraamtijd en waarschijnlijk is alles net weer op de rit. Volgens mij is het iets typisch Nederlands dat mensen zonder enige gêne aan je durven te vragen ‘of jullie alweer bezig zijn voor nummer 2’. Iets wat anderen natuurlijk niet echt aangaat.
Sommige ouders moeten er nog niet aan denken om weer zwanger te raken en willen eerst hun leventje op de rit krijgen en anderen denken weer: ‘ik heb het nu toch druk en moet vroeg op, dan maar direct doorpakken’. Voor ouders is weinig leeftijdsverschil vaak erg pittig, tussen mijn oudste kinderen zit 14 maanden en dat was in het begin niet ideaal. De oudste kon nog niet zo goed lopen toen nummer twee werd geboren en wilde daarom ook continu getild worden. Hij was ook niet te vertrouwen met zijn zusje in een ruimte, niet omdat hij haar niet lief vond, maar omdat een kind van veertien maanden gewoon nog geen benul heeft. Als ik ging douchen zette ik nummer twee in een wipper op een hoge kast waarvan ik zeker wist dat nummer een daar niet bij kon. Heb je een paar jaar leeftijdsverschil, dan kun je de oudste vragen even op zijn broertje of zusje te passen als jij staat te douchen.
Toch schijnt weinig leeftijdsverschil van invloed te zijn op de band tussen broers en/zussen.
Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat ze al vanaf jongs af aan samen zijn, niet beter weten dan dat hun broer of zus bestaat.
Ze in dezelfde leeftijdscategorie vallen en daardoor dezelfde mensen kennen en soms dezelfde vriendjes en vriendinnetjes hebben.
Ze een hele lange periode op dezelfde school zitten en het regelmatig voor elkaar op zullen nemen.
Ze hebben tegelijkertijd dezelfde interesses (Frozen, Cars, Nintendo, tikkertje, etc.).
Ze een hele lange tijd samen in huis wonen.
Ze waarschijnlijk in dezelfde periode kinderen krijgen en deze neefjes en nichtjes een beetje dezelfde leeftijden hebben waardoor ze het nog leuker vinden om af te spreken.
Ze hebben uit dezelfde periode dezelfde herinneringen van vroeger!

 

7 x waarom je wel het oudste kind wilt zijn

Reageer op artikel:
Broers en/of zussen met weinig leeftijdsverschil worden later heel close
Sluiten