Deze brief kregen wij en mochten we – met haar toestemming – plaatsen

 

Roken tijdens zwangerschap

Beste dames van Buskruit met Muisjes,

Ik heb een vraag die ik alleen aan jullie durf te stellen, want ik voel me er enorm rot over en ik krijg van mijn omgeving al genoeg commentaar.

Ik ben in verwachting van mijn eerste kindje. Voordat ik zwanger raakte rookte ik anderhalf pakje per dag. Toen ik net wist dat ik zwanger was, vroeg mijn vriend me om nu echt te stoppen. Ik heb het ook echt geprobeerd, maar het lukt me gewoon niet.

Ik rook nu echt wel een stuk minder, maar helemaal stoppen is gewoon veel te lastig. Ik denk dat ik nu per dag zo’n tien sigaretten rook. Kennen jullie andere vrouwen die tijdens hun zwangerschap door zijn blijven roken? Ik maak me natuurlijk nu al zorgen dat er straks door mij iets mis zou zijn met het kindje.

Ik heb bij de verloskundige gelogen over het feit dat ik nog steeds rook.

Ik ben nu 33 weken en weet dat het slecht is, maar ik krijg veel stress van helemaal niet roken.

Laatst sprak iemand mij op straat aan over het roken en zwanger zijn, daar werd ik naderhand ontzettend verdrietig van. Ik zou een slechte moeder zijn en geen kind verdienen.

Denken jullie er ook zo over?

 

Reageer op artikel:
Deze brief kregen wij en mochten we – met haar toestemming – plaatsen
Sluiten