Redactie
Redactie Peuter 14 mei 2019

Bioscoop-uitje met kids eindigt in traumatische ervaring

Da’s nog eens wat: denk je je kleuter te trakteren op een gezellig bioscoop-uitje, houdt je kleine er een trauma aan over.

 

Horror

In Montreal (Canada) dacht een hele bioscoopzaal vol kinderen de Pokémon film Detective Pikachu te zien. Helaas, het werd een ander genre…

Het begon al met de trailers. In plaats van previews van leuke, onschuldige kinderfilms die eraan staan te komen, waren er trailers van Annabelle Comes Home, Child’s Play en de Joker op het doek te zien. Genre Horror, voor diegene die puur op de titel afgaan en denken ‘Klinkt lieflijk’. Niet geschikt voor kinderen van 6 jaar oud, ze moeten minimaal 3 x langer leven dan dat.

 

Het vervolg

Bij de trailers begonnen de eerste traantje al – begrijpelijk – te vloeien.

Wat nog afgedaan kon worden als ‘onhandig foutje’, kreeg echter een vervolg. Want niet Pokémon Detective Pikachu verscheen vervolgens op het grote doek, maar wel de horror-film The Curse of La Llorona. Pikant detail: deze film begint met een scène waarin een moeder haar kind verdrinkt (aldus de NOS).

Waar ging het mis?

Ouders wisten niet hoe snel ze met hun kroost de bioscoopzaal uit moesten komen en riepen de bioscoop-medewerkers op het matje. Wat bleek: de films van twee bioscoopzalen waren verwisseld (dus de mensen die voor wat spanning kwamen en The Curse of La Llorona hadden verwacht kregen Pokémon voorgeschoteld).

Een memorabel uitje. Laten we hopen dat alle kinderen weer zonder nachtmerries en trauma’s door het leven gaan!

 

Wist je trouwens dat je voor dit soort trauma’s niet eens de deur uit hoeft? Recent stond YouTube Kids ook garant voor heftige beelden tijdens de kinderfilmpjes.

Reageer op artikel:
Bioscoop-uitje met kids eindigt in traumatische ervaring
Sluiten