Redactie
Redactie Gastblogger 4 jul 2019

Bevallen bij het tankstation

Donderdag middag (24-11-2016) een afspraak bij de vk gehad en aan gegeven dat ik er nu echt klaar mee ben. Alle klachten (bekken, ruim 6 weken voorweeën, indalings weeën noem alles maar op) met een kind van 2,5 die graag naar buiten wil en mama niet mee kan, op het kdv waar hand voet mond ziekte heerste dus hij niet naartoe kon enz.

De vk zei meteen nou je bent 39,4 dus we gaan kijken hoe je er voor staat en misschien kunnen we strippen en anders bel ik het ziekenhuis voor inleiding. Strippen ben ik geen fan van dus we hebben afgesproken als alles gunstig was en ze echt dacht nou dit is het laatste zetje dan deden we het. Ik had 1 cm en baarmoedermond was mwah dus niks gedaan.

Ben je al bekend met het geheim van frambozenblad thee?

Ik zat ondertussen ook aan de frambozenbladthee al een week. Vrijdag (25-11) moest ik voor een intake gesprek bij de gyn komen en alles besproken voor inleiden op dinsdag 29-11. Ik had ruim 2 cm en baarmoedermond mwah dus het zou met een ballon gebeuren. Wij kwamen thuis en de afspraak werd meteen afgebeld, er was een zieke zwangere en die ging natuurlijk voor… jammer maar logisch. Maandag ochtend (28-11) weer een nieuwe afspraak bij de gyn en opnieuw kijken wat ons plan was en afspraak maken. Ondertussen in overleg met de vk afgesproken dat zij zondag (27-11 en 40 weken) thuis zou komen om te kijken hoe ik er voor stond en misschien wel strippen mits het gunstig was. 

 Wat kan je zelf doen om de bevalling op gang te brengen?

Zaterdag ochtend 6 uur  (26-11) werd ik wakker met een natte broek. Te weinig voor vruchtwater dacht ik maar zeker geen urine. Slijmprop verloor ik al vanaf dinsdag met slierten. Ik heb een kraamverband ingeplakt  en ben gaan ontbijten met mijn gezin, om 10:00 wilde ik de vk even bellen voor overleg. Vanaf 08:39 kreeg ik pijn en dat kwam stipt elk half uur terug en duurde van 1 tot 6 min. Geen echte weeën dus maar ze waren niet fijn! De vk zou begin middag komen en ondertussen om 12 uur is mijn zoontje opgehaald door opa want ik wilde niet dat hij mij met die pijn zag. Toen ineens stopte de pijn en om 13:00 was de vk er. Boven op bed testje gedaan en het was geen vruchtwater maar afscheiding/slijmprop iets.

Ook even toucheren en ik had ruim 3 cm, baarmoedermond was zo rijp dat ze zei je bent echt al aan het rommelen ik ga je strippen want dit is te gunstig! Ik even slikken want ja ik wilde het eigenlijk niet, bang voor de pijn (haha ja watje! Ik had de hele dag al pijn maar toch) ze ging zachtjes strippen met pauze tussendoor. Het was gevoelig maar goed te doen. Na 5 min was de pijn weer terug en zij noemde het voorweeën. Die kwamen netjes weer elk half uur maar duurde soms 8 min!!! Ik wist niet waar ik het zoeken moest zooooooo pijn! Kon ze niet weg puffen moest alleen maar lopen wiebelen zuchten,steunen, kreunen en hopen dat het snel weg was. Ik mocht bellen naar de vk als ze elke 5 min kwamen en 1 min duurde. Ik wilde per se mijn zoon zien nog want wij dachten vannacht of morgen gaat het gebeuren dus hup naar opa en oma en daar mee eten. Na een pijn aanval snel de auto in 4 min rijden en daar snel eten en weg. Ze hadden mijn lievelings eten, ik zag het en dacht gatver nee ik hoef dit niet! Toen wisten mijn pa en ik genoeg het gaat gebeuren (ik ben heeeel erg papa’s kind). Ineens weer pijn maar na 19 min en geen 27 min. Toen ineens weer pijn na 12 min.

Ik dacht shit ik MOET hier weg mijn zoon mag me niet zien zo. Manlief snel zijn eten naar binnen en wij de auto in. Ondertussen weer even na 6 min pijn. Die werd minder en echt plankgas naar huis en vk bellen. Onderweg zei ik tegen mijn man snel nu door rijden want deze pijn stopt niet! Maar elke hobbel om my god dat deed heeeel pijn. Ik riep harder! Nee zachter auw mijn man werd gek hahahaha. Eenmaal om de hoek moest ik persen… ik dacht nee he fuck dit is een tlc verhaal! Met persweeën de auto uit gestrompeld het ophouden en snel naar de voordeur. Kreeg mijn man de deur niet open! Uiteindelijk wel natuurlijk maar duurde voor mijn gevoel veeeel te lang. Hij al bellende naar de vk met mij naar boven. Ik op de wc en hij tegen de vk ze moet persen nu komen! Ze kon op ze snelst er binnen 15 min zijn en hingen op. Ik dacht ineens ze gaat nu komen ik moet van de wc af anders valt ze in de pot. Ik orders aan mijn man gegeven nu kraam pakket pakken en matje op bed! Schone handdoeken nu! Hij als een kip zonder kop het doen en ik mezelf gedwongen om naar bed te komen. Ik kon er niet op komen veel te hoog en vroeg(commandeerde)  mijn man weer de vk te bellen. Ik mezelf het bed op gekregen vraag niet hoe maar ik zat op bed, op knieën en handen want draaien kon ik niet meer. Vk nam op en ik zei ik ga nu persen! Ze stond op speaker en zei tegen mijn man wat zie je en blijf vertellen wat er gebeurd. Ik heb 2 pers weeën gehad en in 2 keer was ze geboren mijn kleine meisje Maevi. Mijn man heeft foto’s gemaakt met zijn telefoon terwijl de vk ook nog op speaker stond en ik aan het bevallen was. Hoe kom je er op maar ik ben blij dat hij dat gedaan heeft! Zelf heb ik ook nog de telefoon gepakt en foto’s gemaakt terwijl hij Maevi vast had en ik nog op handen en knieën stond. Ik was weer helder en zei moet me omdraaien en ze moet op me met de handdoek en ze moet een muts op. De verloskundige hoorde we niet meer want Maevi huilde wat super goed was. Eenmaal omgedraaid werd Maevi  op me gelegd en mijn man mutsje gehaald, handdoek gedaan enz… 10 min later was de vk er en is de placenta geboren, navelstreng geknipt door papa enz. Heb een klein scheurtje en 2 hechtingen en voel me topfit! Wel nog even heel raar en onwerkelijk wat er gebeurd is. Ik roep al vanaf dag ik zwanger ben ik ben zo iemand die bij t tankstation bevalt in de auto. Ik moet dat ziekenhuis halen! Mijn ergste nachtmerrie is thuis! Nu achteraf ben ik trots dat wij dit gewoon even geflikt hebben samen. Dit nemen ze ons nooit meer af! Ik ben heel nuchter en zwanger zijn is mijn hobby niet en gaat ook nooit meer gebeuren. Die schopjes in mijn buik die mis ik niet, ben blij dat mijn gezin compleet is met 2 geweldige kinderen! Jeroni en Maevi mijn alles! 

Reageer op artikel:
Bevallen bij het tankstation
Sluiten