Better safe than sorry

Het zal je maar gebeuren: je loopt in een winkelcentrum, pretpark of nog veel en veel erger: ergens in een park met water of op het strand: je kind is kwijt. En nee, niet een paar seconde kwijt, maar voor het eggie. Dat wil je niet meemaken.

Een paar jaar geleden gingen wij op wintersport met een paar families. Allemaal kinderen in dezelfde leeftijd en ze hadden het ontzettend gezellig met elkaar. Ook zaten ze samen in een skigroepje, nou ja, niet allemaal, maar sommigen. Het ophalen na de skiles was iedere dag een chaos. Sommige kindjes wilden nog even zelf skiën, anderen wilden graag al naar huis en weer een paar andere kinderen wilden even een ijsje eten bij het restaurantje naast de piste. Iedere dag namen we elkaars kinderen mee in de auto – het was namelijk tien minuutjes rijden naar ons hotel. En toen die ene middag: we waren allemaal net terug gekomen en verzamelden ons aan de bar waarop mijn vriendin een van haar kinderen miste. Dat kwam wel vaker eventjes voor, maar dan wist een ander kind meteen te zeggen waar hij of zij aan het spelen was. Maar het werd stil, niemand wist het. Mijn vriendin was ervan overtuigd dat haar dochter met een andere vriendin mee zou rijden, maar deze vriendin wist hier helemaal niks van. Oke, wat bleek: haar vijfjarige dochter stond nog ergens op de piste, in ieder geval, dat hoopten we!

Mijn vriendin pakte snel haar telefoon uit haar jas en zag dat ze 7 oproepen gemist had van een Oostenrijks onbekend nummer. Alles gaat dan door je heen, maar gelukkig kreeg ze de Oostenrijkse man snel aan de lijn. Hij stond daar met een lief klein meisje helemaal in tranen, ze konden elkaar niet verstaan maar het was hem wel duidelijk dat zij haar ouders kwijt was. Het kleine meisje wees naar haar armbandje met het telefoonnummer van haar moeder erop en de man heeft het direct gebeld. Haar ouders zijn er natuurlijk heen geracet en hebben de man enorm bedankt. Gered door een armbandje. Eenmaal terug in Nederland heb ik die armbandjes direct bij Koter Kado besteld en mijn kinderen weten dat ze dit bandje om moeten houden en de reden daarvan. Gelukkig hebben we het nog niet nodig gehad, maar ik denk dan toch ‘better safe than sorry’.

Bij Koter Kado hebben ze SOS bandjes in alle kleuren en maten. Er staan duidelijke meetinstructies bij, zodat het bandje goed past!

Wij mogen van Koter Kado 5 bandjes weggeven, dus geef je snel op!

Reageer op artikel:
Better safe than sorry
Sluiten