Redactie
Redactie Zwanger worden 23 jan 2019

Het beste moment van de dag om een ‘kindje te maken’

Het ‘maken van een kindje’ is niet zomaar even gedaan. Iedere maand heb je slechts 15% kans op een zwangerschap, en dan moet je er ook nog eens echt voor gaan én weten van de bijtjes en de bloemetjes. En dan zijn er nog trucjes die de kans op een zwangerschap net iets groter kunnen maken, zoals bijvoorbeeld:

September baby’s het gezondst!

  • Een orgasme van de vrouw. Want: de zaadcellen zijn in dat geval afkomstig uit een diepere reserve waardoor ze van betere kwaliteit zijn. Daarbij komt dat de baarmoedermond tijdens het klaarkomen een omhoogtrekkende beweging maakt waardoor die bewuste zaadjes extra makkelijk omhoog kunnen zwemmen.
  • Standje doggy style of de missionaris houding.
  • Na de daad 20 minuten met je benen omhoog liggen zodat de zwaartekracht het zaad de goede kant op kan helpen.
  • Ook is uit onderzoek gebleken dat sperma in de winter, bij koude temperaturen optimaler is dan bij warme temperaturen.

Maar wat nou ook uit onderzoek van wetenschappers van het Zwitserse University Hospital in Zürich is gebleken, is dat het beste tijdstip om seks te hebben met een babywens rond 07:30 uur in de ochtend ligt. De concentratie cellen met een normale structuur zou dan het grootst zijn.

Dus: mochten jullie nog een kinderwens hebben, pas dan nu het zo koud is bovenstaande weetjes toe en wellicht dat jullie dan over een kleine 10 maanden (afhankelijk van je eisprong natuurlijk) een kleintje kunnen verwachten.

 

Wil je meer tips & tricks over het proces van zwanger worden? We hebben er zelfs een heel boek vol over geschreven. Gecontroleerd en goed bevonden door een fertiliteitsarts en een gynaecoloog, dus kan niet missen. D’r OP of D’r Onder is hier te koop.

De langste bevalling ooit

Reageer op artikel:
Het beste moment van de dag om een ‘kindje te maken’
Sluiten