Redactie
Redactie Kleuter 13 jan 2020

Mooi filmpje: hoe kinderen reageren op ongelijke beloning man-vrouw

Wat gebeurt er als aan jongetjes en meisjes een ongelijke beloning – zeg maar gerust oneerlijke beloning – uitgedeeld wordt voor het uitvoeren van dezelfde taak? Dit filmpje illustreert mooi hoe onbegrijpelijk dat is voor kinderen. Mooi gedaan, een beetje pijnlijk ook om te zien op bepaalde momenten, omdat je de in eerste instantie onuitgesproken verontwaardiging gewoon zo ontzettend voelt. Niet alleen bij de meisjes, maar gelukkig ook bij de jongetjes.

 

Wil je meer lezen over ongelijkheden tussen jongen en meisjes?

Dat kan. Want we hebben meerdere artikelen. Maar alles met een knipoog, of uit naam van de wetenschappers natuurlijk! Want wij zijn slechts leken. Dus don’t shoot the messenger!

De wezenlijke verschillen tussen jongens en meisjes: die schijnt er dus te zijn, genetisch gezien. Dus zijn mannen alleen maar jagers, is dat een oerinstinct? En zijn vrouwtjes gemaakt om te zorgen?

RUIGE SEKS MAAKT JONGETJES EN TEDERE SEKS MEISJES: too much information? Wat zegt dat over stellen die 3 of meer kinderen van hetzelfde geslacht hebben? 😉 En ja, natuurlijk denk je even terug aan de manier waarop die van jou verwekt is/zijn…

Dochters kosten ouders meer geld dan zoons: wel een best voor de hand liggende reden als je het ons vraagt…

Succesvolle vrouwen maken jongens! Een leuke tegenhanger voor al die über-positieve artikelen die altijd voornamelijk ouders van dochters betreffen….

… Zoals deze: Aantrekkelijke ouders maken dochters

Reageer op artikel:
Mooi filmpje: hoe kinderen reageren op ongelijke beloning man-vrouw
Sluiten