Marieke
Marieke Vragen aan... 1 mrt 2017

bbb Health Boutique

[accordion-item title=”Wat houdt bbb health boutique precies in?”]

In 2008 is bbb health boutique opgericht. De 3 b’s refereren naar onze 3 pijlers: voeding, beweging en coaching. Letterlijk staat bbb voor inner beauty, body workouts, lifestyle balance.  De 3 pijlers zijn verweven in alle 3 de b’s. Zoals we geloven dat voeding, beweging en coaching (leefstijl) met elkaar verweven zijn.

De eerste b – inner beauty – is het beginpunt, immers iedere vrouw is mooi! Door gezonde voeding (eet je mooi), sporten op een fijne manier en werken aan je leefstijl door bijvoorbeeld meditatie, yoga en mindfulness werk je aan je innerlijke schoonheid. De middelste b – body workouts – is de spil van bbb, het refereert vooral naar het trainen van je lichaam én de plaats waar je dat doet, een fijne omgeving met professionele coaches, die ook coachen op voeding en leefstijl. De laatste b – lifestyle balance – maakt de cirkel rond. Een leefstijl in balans, is een leefstijl met voldoende beweging en gezonde voeding. Door coaching is die leefstijl te bereiken en vol te houden. Zo haal je het mooiste uit jezelf!

Daarnaast verwijzen de 3 b’s naar de 3 oprichters. Esther en Inge – met een achtergrond in psychologie & voeding – geloven dat alleen door een holistische aanpak vrouwen duurzaam het mooiste uit zichzelf kunnen halen. Samen met de derde oprichter Alain – fysiotherapeut en ooit manager van een grote sportschoolketen –  delen ze dit geloof en richtten ze bbb op als antwoord op de massale en niet genoeg op vrouwen gerichte aanpak van de klassieke sportschool.

Het concept van bbb heeft zijn ‘wortels’ in een methode die is ontwikkeld in de jaren 80 in Zwitserland: speciaal gericht op shapen van het vrouwelijke lichaam met Pilates-achtige oefeningen in een hot cabin.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Is deze workout geschikt voor zwangeren? Kun je uitleggen waarom?”]

De workout is speciaal ontwikkeld voor de zwangere vrouw. Iedere fase van de zwangerschap heeft het lichaam andere behoeftes en ook andere beperkingen. De mama workouts zijn ontwikkeld door fysiotherapeuten en personal trainers. Ze bestaan uit oefeningen om in shape te blijven en lichamelijke klachten te voorkomen. Bovendien is er veel persoonlijke begeleiding en aandacht voor persoonlijke vragen en wensen.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Ik wil graag na de zwangerschap(pen) van de kinderen weer een beetje strak de zomer in, is dit mogelijk met bbb?”]

Absoluut. bbb heeft efficiënte en veilige workouts om in shape te komen. Iedere vrouw traint op haar eigen niveau en tempo de zones die zij graag wil shapen. Iedere training wordt de zwaarte opgebouwd en maandelijks wordt het trainingsschema veranderd voor het beste resultaat. Bovendien train je in een huiselijke omgeving met fijne coaches die meten, wegen en motiveren. Ook zijn de workouts maar 30 minuten en er zijn speciale uurtjes waarin je met je baby kan trainen.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dus slechts een half uur workout met bbb is genoeg?”]

Dat is correct. Bij bbb sport je kort en intensief (30 mintuen) in de hot cabin. Doordat er altijd een coach aanwezig is, zorgt zij ervoor dat jij het beste haalt uit dit halfuurtje. Sporten in warmte is echt effectief en zo heb je voldoende aan 30 minuten.

Voordelen van sporten in warmte:

✦ Een warming-up is overbodig. In 30 minuten ben je klaar.

✦ Het heeft een reinigende werking. Door de warmte transpireer je snel en raak je afvalstoffen kwijt.

✦ Weinig tot geen risico’s op blessures, omdat de oefeningen liggend in warmte en onder begeleiding worden uitgevoerd.

✦ Het stimuleert de vetverbranding. Je lichaam moet harder werken in de warmte, dus heb je sneller resultaat.

✦ De warmte en beweging verbeteren de doorbloeding.

✦ Zeker niet onbelangrijk: we weten uit ervaring dat veel vrouwen liggend sporten in warmte ontspannend én heel erg fijn vinden.

[/accordion-item]

[/accordion]
[gap height=”60px”]

Meld je hier aan voor een gratis proefles

Reageer op artikel:
bbb Health Boutique
Sluiten