Marieke
Marieke Wist je dat... 8 mei 2018

Baby’s leren meer en sneller dan volwassenen

Baby’s leren meer en sneller dan volwassenen

 

Wist je dat baby’s sneller leren en meer opslaan in hun hersentjes dan volwassenen? Relatief gezien.

In de buik begint het proces van leren en opslaan al. Daar leert je kindje jouw stem te herkennen, en die van je partner. Maar als je baby eenmaal geboren is en de hele dag omgeven wordt door zoveel prikkels en stimulansen, leert hij ook aan een stuk door. Het brein pikt alles om zich heen op en legt in no time verbanden tussen het een en ander terwijl je kindje de wereld om zich heen observeert en leert kennen.

Knuffelen zorgt voor rustigere baby en minder huilen!

Waarom niet op deze gave inspelen en er het optimale uithalen ten gunste van je kindje? Dat kun je doen door veel tegen je baby’tje te praten, door al boekjes en verhaaltjes voor te lezen ook al is hij misschien nog zo jong. Zing tegen hem. Niets is gek genoeg. Dat geldt ook voor de inhoud van je gespreksstof, want hij heeft daar toch nog geen idee van; alles wat je zegt (of zingt) wordt even dankbaar ontvangen en geabsorbeerd.

 

Uit onderzoek blijkt dat hoe meer woorden een kindje hoort de eerste periode na de geboorte tot ca. een half jaar oud hoe beter zijn taalontwikkeling zal worden en hoe groter de voorsprong als hij voor het eerste naar school gaat.
Dus: eindelijk een acceptabele reden om ongegeneerd hardop in jezelf te praten of je zangstem te oefenen… het is per slot van rekening voor de bestwil van je kind 😉

 

Ook interessant om te lezen:

Stress tijdens de zwangerschap kan negatief effect hebben op je baby’s brein.
 

 

 

 

Reageer op artikel:
Baby’s leren meer en sneller dan volwassenen
Sluiten