JE BABYNIEUWS DOOR EEN ANDER OP FACEBOOK?

Wat als iemand anders jouw babynieuws via Facebook of Instagram bekend maakt?

In de tijd van onze ouders was het heel normaal dat je door middel van een geboortekaartje bekend maakten dat jullie baby’tje is geboren. Je ouders, broers en zussen werden natuurlijk gebeld en stonden meteen op de stoep. Het klinkt natuurlijk best wel ouderwets, maar laten we eerlijke zijn: ‘best lekker toch?’?

De allerleukste kraamkadootjes met naam

Liefbedoelde appjes aan het eind van je zwangerschap

Geen liefbedoelde, maar toch vaak irritante berichtjes aan het einde van je zwangerschap ‘of je al iets voelt’, maar ook ‘je houdt me op de hoogte he?’ of spontane belletjes of appjes alleen maar om te checken of jij niet stiekem al ligt te baren. Ondanks dat het natuurlijk allemaal heel erg lief is, word jij er onrustig van.

Verzoek naar vrienden en familie

Nu horen wij heel veel mensen die tegenwoordig een ‘verzoek’ naar hun vrienden sturen of ze niks op social media willen plaatsen totdat ze dat zelf – als ze dat al willen – hebben gedaan. Heel begrijpelijk natuurlijk dat je graag zelf het nieuws bekend maakt, maar tegelijkertijd ook bizar dat je je vrienden hierom moet vragen. Ik vind het zelf bizar dat je dat tegenwoordig aan mensen moet vragen. Je zou denken dat mensen zelf wel kunnen bedenken dat dit niet de bedoeling is. Maar blijkbaar is dit tegenwoordig nodig.

Hebben jullie hier ervaring mee of hoe hebben jullie dit aangepakt? Alle voorbeelden zijn meer dan welkom.

Lees ook:

De ergste kraambezoek ervaringen

Tips rondom kraambezoek

Reageer op artikel:
JE BABYNIEUWS DOOR EEN ANDER OP FACEBOOK?
Sluiten