Baby overleden door superfoods

Baby overleden door superfoods

Een baby die is verleden, omdat de ouders een bepaald dieet voor ogen hadden voor hun kleintje. Dit verschrikkelijke verhaal gebeurde ruim een jaar geleden. Een stel uit België is – zonder dat een arts dat ooit heeft geconstateerd – ervan uit gegaan dat hun kindje lactose- en glutenintolerant was. Het kindje is dood gegaan aan ondervoeding en dehydratie.

Natuurlijk mag je nooit oordelen over ouders en hun kinderen, want bijna alle ouders hebben het beste voor met hun eigen kindjes.

Verschrikkelijk verhaal

De ouders – die zelf een winkel in natuurvoeding hebben – zijn zelf een beetje gaan proberen met voeding, omdat de borstvoeding en ‘normale’ voeding niet lukte. Uiteindelijk hebben ze hun zoontje, hoogstwaarschijnlijk met de allerbeste bedoelingen, vier maanden lang alleen nog maar alternatieve drankjes gegeven, zoals quinoa- en boetweikmelk. Baby’s hebben nog speciale babyvoeding nodig, waar alle voedingstoffen in zitten en daarvan afwijken mag alleen in overleg met het consultatiebureau of de arts.

Heftige ondervoeding en uitdroging

De baby is uiteindelijk overleden aan heftige ondervoeding en uitdroging. De ouders van de baby vinden oprecht dat ze niks verkeerd hebben gedaan, ondanks dat hun kindje met zeven maanden oud op de dag van het overlijden nog maar 4,3 kilo woog.

De huilende moeder gaf in de rechtszaal schoorvoetend toe dat ze, met wat ze nu weet, ‘misschien toch sneller naar een dokter zou zijn gegaan’. De vader was het daar niet mee eens. ,,In onze ogen deden we niets verkeerd. We hebben zo goed mogelijk geprobeerd om voor onze baby te zorgen.” Na de zitting zei hij dat ze nooit een dokter hebben geraadpleegd, omdat ze zich nooit echt zorgen hebben gemaakt.

Ook al hebben de ouders misschien wel de beste bedoelingen gehad met hun kindje, helaas waren de gevolgen niet te overzien. Zo verdrietig.

 

(bron: www.ad.nl)

 

Lees ook:

11 baby’s overleden in kraamkliniek, in amper 24 uur

‘Kindermishandeling’

Reageer op artikel:
Baby overleden door superfoods
Sluiten