Mijn baby mag niet mee

Mijn vriendin gaat trouwen en mijn baby van nog geen week mag niet mee

Hallo redactie van Buskruit met. Graag wil ik jullie wat voorleggen: afgelopen vrijdag zijn wij trotse ouders geworden van onze eerste baby. Ze is drie weken te vroeg geboren, maar gelukkig gaat alles helemaal goed met haar. Nu zitten we met het volgende probleem. Mijn beste vriendin gaat komend weekend trouwen en ik zit in haar bruidspersoneel. Ik heb haar al maanden geholpen met de voorbereidingen en we hebben ons er allebei enorm op verheugd.

Nu onze dochter drie weken eerder is gekomen dan verwacht lijkt alles ineens helemaal anders. Ze heeft me gister gebeld om te vragen of wij de baby niet mee willen nemen naar hun huwelijk. Ze vindt dat het haar dag is en ze wil niet dat iedereen met de baby bezig is. Ook wil ze dat ik met haar bezig ben en niet met mijn kindje. Ik begrijp het ergens nog wel, maar ik denk dat ik niet veel anders kan dan haar mee te nemen, toch?

Klik hier voor de veiligste autostoeltjes

Ze is dan 8 dagen oud en ik geef borstvoeding. Verder wil ik haar nog helemaal niet ergens achterlaten en al zou ik dat willen, dan zou ik niet eens weten bij wie. De ouders van mijn vriend zijn niet in staat om op een baby’tje te passen, vanwege gezondheidsproblemen en mijn ouders wonen veel te ver weg.

Graag jullie advies…

Wat zouden jullie doen? Naar haar luisteren, omdat het háár grote dag is? Of voor mezelf kiezen en voor mijn kindje? Of misschien eventjes gaan en afwisselen met mijn vriend?

Ik vind het zo lastig, want we hebben eigenlijk nooit dit soort vervelende momenten gehad. Misschien is het een combinatie van haar ‘bridezilla-gedrag’ en mijn hormonen? Alle tips en adviezen zijn welkom…

Groetjes,

L.

Lees ook:

Sterke band met je baby

Verschillende manieren van baby-huiltjes

 

 

Reageer op artikel:
Mijn baby mag niet mee
Sluiten