Appen achter het stuur als vader of moeder

Appen achter het stuur als vader of moeder

 

Je ziet het continu om je heen: mensen die tijdens het autorijden aan het appen zijn. En ik zou liegen als ik zeg dat ik het zelf nog nooit heb gedaan. Ontzettend stom, want iedereen weet hoe gevaarlijk dit is. Niet eens voor jezelf, maar vooral voor kleine kinderen die oversteken of op straat fietsen. En heb je kinderen in je auto, dan breng je deze ook bewust in gevaar.

Vanaf nu wil Minister Grapperhaus automobilisten die andere weggebruikers ernstig in gevaar brengen, bijvoorbeeld door te appen achter het stuur, zwaarder straffen. Als zijn wetsvoorstel erdoor komt, kunnen automobilisten die een ongeluk veroorzaken door roekeloos rijgedrag straks maximaal zes jaar gevangenisstraf krijgen. Bestuurders die geen brokken maken maar andere weggebruikers wel ernstig in gevaar brengen door roekeloos rijgedrag, riskeren twee jaar cel (www.rtlnieuws.nl).

De afgelopen jaren gebeuren er 27% meer ongelukken dan daarvoor en de reden daarvoor is hoogstwaarschijnlijk het gebruik van mobiele telefoons. Laten we onszelf en onze kinderen beschermen en zelf ook niet meer appen achter het stuur! Je vergeeft het jezelf nooit!

Reageer op artikel:
Appen achter het stuur als vader of moeder
Sluiten