Nina
Nina Geen categorie 12 mrt 2018

Als seks een verplichting wordt

Als seks een verplichting wordt

Zwanger worden was voor ons niet vanzelfsprekend. Na anderhalf proberen bleken we niet op een natuurlijke manier zwanger te kunnen worden, of in ieder geval, we hadden een een klein helpend handje nodig. Mijn vrouw kreeg bepaalde hormoonpillen om haar eisprong op te wekken of te verbeteren, vraag me niet naar de details, want die weet ik eerlijk gezegd niet meer.
Maar het kwam erop neer dat we op bepaalde dagen per maand ‘het’ persé moesten doen. Begrijp me niet verkeerd, mijn kinderwens was en is net zo sterk als die van mijn vrouw Miranda, maar toch denk ik dat vrouwen er anders mee omgaan. Ik kon ook nog aan andere dingen denken en het leek wel of Miranda maar met een ding bezig was en dat was haar eisprong en afwachten of het raak was, vervolgens in de teleurstelling en weer op voor de volgende ronde. Waarbij seks hiervoor een fijne, ontspannen hobby was, was het nu een zakelijke verplichting.
Ik kreeg letterlijk berichtjes dat we het vanavond en morgenavond MOESTEN doen. Dat is leuk als je net verliefd bent, maar niet als het moet omdat een test zegt dat je het binnen 48 uur moet doen. Pff, echt niet te doen.
Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet altijd heb gepresteerd wanneer het nodig was, wat weer tot tranen leidde bij Miranda, waardoor de druk nóg hoger werd opgevoerd.
Gelukkig kregen we na vijf maanden goed nieuws: Miranda was zwanger!!! Behalve dat we heel erg blij waren, was ik stiekem ook opgelucht. De druk was eraf.
Inmiddels is ons dochtertje Sammie gezond en wel geboren en is ons seksleven weer langzaamaan normaal aan het worden. Gelukkig! Hopelijk kunnen we bij het zwanger worden van een volgend kindje wat meer ontspannen en ligt er wat minder druk op.

En zo kwam de bevruchting tot stand… (h)eerlijke anekdotes

Zwangerschapswens? Geen paniek!

Reageer op artikel:
Als seks een verplichting wordt
Sluiten