Nina
Nina Gastblogger 9 apr 2018

Als papa een papadag weigert!

Als papa een papadag weigert!

De zwangerschap van nummer 1 kwam als een verrassing. Eigenlijk als een enorme schrik. Ik was aan de pil en en we waren hier nog niet aan toe, denk zelfs dat we het er nog nooit over hadden gehad. Maar goed, ik bleek zwanger en een abortus was geen optie.
Bas en ik zijn allebei redelijke carrière tijgers en in onze planning hoorde een baby daar nog niet bij. Maar ja, als vrouw en aanstaande moeder zul je toch het kindje moeten baren en met verlof moeten gaan.
Mijn baas reageerde bij het vertellen van het blije nieuws als een boer met kiespijn, maar was zich waarschijnlijk bewust van het feit dat je hier niks van mag vinden. Hij vroeg wel of ik wel fulltime zou blijven werken na de komst van onze baby en ik vertelde hem dat ik dit thuis nog moest bespreken. Hij gaf aan dat hij 5-om-4 dagen wel erg fijn zou vinden (dus de ene week 5 dagen werken en de andere week 4). Dit leek mij ook een goede oplossing en legde dit aan Bas voor met het voorstel dat we allebei om de week een dag de baby zouden verzorgen. Nou weet ik dat Bas zijn werk zijn alles is, maar deze reactie had ik niet verwacht. Hij zei: ‘Chiara, ik vind alles leuk en aardig, maar een papadag no may’.
Ik begon natuurlijk te huilen, want hoe we het anders moesten oplossen met onze drukke banen en opvang wist ik ook niet en met deze reactie had ik het idee dat ik er echt alleen voor stond. Na, heel veel discussies of zijn carrière nu belangrijker is dan mijn carrière hebben we een oplossing gevonden: zijn ouders doen om de week zijn beurt en ze vinden het hartstikke leuk. In ruil daarvoor heb ik in het weekend een halve dag voor mezelf om te sporten en met vriendinnen af te spreken.

Op dit moment vind ik het prima, maar zodra nummer twee komt, zal hij ook wat moeten inleveren!

 

Chiara

Waarom een goede vader-dochter-relatie zo belangrijk is

 

Eeuwige strijdpunten tussen (aanstaande) vaders en moeders

Reageer op artikel:
Als papa een papadag weigert!
Sluiten