Als je kind niks anders draagt…

Als ik vroeger kinderen in een prinsessenjurk of een voetbalpakje zag lopen, vroeg ik me altijd af hoe je dit als ouder kon toestaan. Maar helaas moet ik toegeven dat mijn kind op dit moment niks anders draagt dan een Spiderman – of een AJAXpak.

Op mijn kop gaan staan

Ik kan echt op mijn kop gaan staan, maar meneer is echt niet om te praten en wanneer ik hem wel iets normaal aantrek, blijft hij doorzeuren over zijn Spidermanpak. Op de peuterschool weten ze inmiddels niet anders en in de wasmachine zit standaard het andere Spidermanpak. Want andere ouders herkennen – helaas – deze fase en komen maar al te graag met hun eigen afgedragen verkleedkleren aan, om zo bij mijn kind een volgende obsessie te ontwikkelen.

Laatste…

Omdat hij onze vierde – en tevens laatste – kindje is, vind ik er toch nog iets schattigs aanzitten. Wanneer hij z’n AJAX outfit aanheeft denkt hij dat hij de spits van AJAX is en zodra hij het Spidermanpak aan heeft kan hij – in zijn ogen – iedereen verslaan.

Schoon het bedje in

Ik geef toe: er mag soms iets te veel bij ons, maar waar ik echt een hekel aan heb is vies je bed in gaan. De kids moeten daarom altijd verplicht douchen of in bad en dan een lekker schoon pyjamaatje aan. Maar jullie zullen begrijpen dat dat nou net zo gevoelig ligt bij deze superheld. Gelukkig zijn er nu pyjama’s in alle soorten en maten te bestellen. Zo hebben wij zojuist deze voor onze zoon gekocht, zodat hij toch blij en schoon zijn bedje in kan.

Gelukkig hebben ze de pyjama’s in alle soorten en maten en zal ik jullie mama’s allemaal geruststellen: het is een fase… Ook al kan ik me er helemaal niks bij voorstellen… geen van onze kinderen zal op zijn of haar achttiende nog in een prinsessenjurk of Spidermanpak rondlopen.

 

Leco over kinderen en hun eigen smaak

Minister wil jongens/meisjes speelgoed verbieden

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Als je kind niks anders draagt…
Sluiten