Aantrekkelijke ouders krijgen dochters

Aantrekkelijke ouders krijgen vaker dochters!

 

Hebben jij en je partner alleen maar dochters, dan kun je deze in je zak steken, want volgens de Sunday Times is de kans dan groot dat jij en je partner een bovengemiddeld aantrekkelijk uiterlijk hebben, oftewel dat jullie knapperds zijn. Je kan het slechter treffen! Kom je zelf uit een gezin met alleen maar meisjes, dan heb je waarschijnlijk een stel knappe ouders.

Volgens psycholoog Satoshi van de London School of Economics in het wetenschappelijk tijdschrift Reproductive Sciences.

Reproductie zouden koppels met een bovengemiddeld aantrekkelijk uiterlijk vaker een dochter krijgen dan een zoon. Hoe is dit verklaarbaar horen we jullie denken? Volgens Satoshi is het voor knappe mensen evolutionair gezien waarschijnlijk beter om een dochter te krijgen dan een zoon, omdat meisjes meer voordeel zouden hebben aan een aantrekkelijk uiterlijk dan jongens.

Een aantrekkelijk ouderpaar zou 74 procent meer kans hebben om een dochter als eerste kind te krijgen, dan ouders die er iets minder aantrekkelijk uit zouden zien.

Satoshi onderzocht 17.000 Britten die allemaal geboren zijn in 1958. De leraren van deze proefpersonen moesten de kinderen van zeven jaar beoordelen op hun aantrekkelijkheid. Jaren later werd er gekeken welke geslachten deze personen hadden gekregen. Hier kwam uit dat de mensen die destijds aantrekkelijk werden gevonden voornamelijk dochters hebben gekregen.

 

Natuurlijk zegt dit onderzoek niet dat wanneer je alleen maar zoontjes hebt dat jullie dan lelijke, onaantrekkelijke ouders zouden zijn. Sterker nog, ik heb genoeg vriendinnen en zelfs mijn collega met alleen maar zoontjes, die hartstikke knap zijn. Maar ook ken ik genoeg mensen met alleen maar dochters waarbij het allemaal wel meevalt. Maar ondanks dat, is het een grappig onderzoek om met een knipoog te lezen!

 

 

Reageer op artikel:
Aantrekkelijke ouders krijgen dochters
Sluiten