8 dingen waarin ouders en kinderen elkaar maar niet lijken te begrijpen

Okay, bij kinderen weet je nou eenmaal dat één keer zeggen ‘Niet doen!’, ‘Kun je daar alsjeblieft mee ophouden?’, ‘Het stoort me als je…’, etc. niet genoeg is. Honderd keer eigenlijk ook niet. Soms lijkt het wel of dat deze specifieke dingen in die hoofdjes vertaald worden naar ‘Leuk, doen!’, ‘O ja, ga daar alsjeblieft mee door’, ‘Ik vind het zo fijn als je…’. En dat niet alleen, ook in andere zaken lijken volwassenen en kinderen maar niet op dezelfde golflengte te geraken. Herkennen jullie dit?

1.    Als mama toevallig even aan de telefoon zit WIL ZIJ NIET ONDERBROKEN WORDEN!!!
2.    Het interesseert ons ouders eigenlijk niet zo veel of je op Minecraft bent aangevallen door een zombie, of je achtbaan 1000  loops maakt, je virtuele varkens zijn ontsnapt… en het drama eromheen begrijpen we al helemaal niet.
3.    Dat uitslapen door kinderen maar niet als het mooiste, beste, fijnste goed op aarde beschouwd wordt.
4.    Hetzelfde geldt voor een goede, dagelijkse douche- of badsessie… hoe kan iemand dat nou níet waarderen!?
5.    Dat bedtijd door kinderen als het stomste moment van de dag wordt gezien, terwijl het toch juist het állerlekkerste moment van de dag is.
6.    Dat een spelletje verliezen niet het einde van de wereld betekent (hoewel ik soms toch ook zie dat sommige volwassenen daar stiekem wel een beetje in zijn blijven hangen).
7.    Dat een bezoekje aan de speelgoedwinkel niet per definitie betekent dat er ook een cadeautje voor zoon- of dochterlief zelf gekocht wordt.
8.    Dat het weekmenu nou eenmaal niet alleen maar kan bestaan uit pizza, spaghetti, frietjes, McDonalds, pannenkoeken, poffertjes en hotdogs.

Reageer op artikel:
8 dingen waarin ouders en kinderen elkaar maar niet lijken te begrijpen
Sluiten