7 redenen waarom je de oudste wil zijn

7 redenen waarom je de oudste wil zijn

 

Er zullen vast een hoop voordelen zitten aan de middelste of het jongste kind zijn, maar als oudste van het gezin zit je ook gebakken. Zeven redenen waarom je de oudste wilt zijn:

  • Alle spullen die je krijgt zijn nieuw (of zo goed als nieuw). Ze hebben het in eerste instantie voor jou aangeschaft. Je wieg, kleren, (loop)fiets, barbies, lego, boeken, brommer en nog veel meer is niet al afge’dragen’ door je oudere broers of zussen
  • Jij bent hun eerste kind: alles wat jij doet is bijzonder. Je eerste stapje wordt op 5 verschillende manieren vastgelegd en met de halve wereld gedeeld. Bij ieder kind na jou zal dit veel minder boeiend voor ze zijn
  • Ze hebben nog geen verwachtingen. Dus je kunt het nooit slechter doen dan je broer of zus boven je
  • Je kunt je ouders nog van alles wijsmaken. Zij weten immers nog niet precies hoe alles werkt. Bij de volgende kinderen zullen ze dondersgoed weten dat ze iedere week huiswerk hebben en dat niet iedereen een brommer mag als hij 16 is.
  • Uit Noorse studie is gebleken dat de oudere broers gemiddeld een iets hoger IQ dan hun jongere broers. Dit schijnt te komen omdat de oudste kinderen hun jongere broers of zussen veel dingen leren. Hierdoor onthouden ze informatie beter. Ook hebben ouders bij het oudste kind de meeste tijd om te helpen met spelen en huiswerk maken.
  • Jij zal als enige een fotoboek hebben later, bij jou hebben ze er nog zin in en tijd voor, bij de rest gaat dit niet meer lukken.
  • Jij bent het voorbeeld voor je broertjes of zusjes en ze zullen jou altijd om advies vragen

7 x waarom je niet het oudste kind wilt zijn

Reageer op artikel:
7 redenen waarom je de oudste wil zijn
Sluiten