5x hier heb je na 19:30 uur geen puf meer voor

5x hier heb je na 19:30 uur geen puf meer voor

 

Niets zo’n opluchting als na een lange dag eindelijk met je benen omhoog op de bank ploffen!

Er zijn dan ook van die dingen waar je écht níet op zit te wachten na 19.30 uur ‘s avonds…

1. Pijntjes

Kinderen hebben een hele bijzondere gave… Waar ze overdag uren op de trampoline kunnen springen, over het schoolplein kunnen rennen, ijsjes kunnen eten en ga zo maar door. Komt er ‘s avonds ‘ineens’ een vreselijke buikpijn opzetten of een steek in hun teen, een pijnlijke wiebeltand… You know the drill. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben er ineens last van… Toevallig.

2. Huiswerk

De hele middag hebben ze met Jan en Alleman gespeeld, kende hij het proefwerk als de beste en ‘ineens’ komen daar de tranen en de onzekerheid. Mogen jullie nog even een proefwerkje gaan leren, een krantenknipsel uitknippen, postzegels verkopen, want met deze stress vallen ze al helemaal niet meer in slaap…

3. Nachtmerries

Die spannende film was echt niet spannend en ze gaat er al helemaal niet eng van dromen. Totdat ze moe in bed liggen en het allemaal door het hoofdje gaat spoken. Ze kunnen niet slapen, want ze moeten steeds aan die film denken. Grrrr.

4. Knuffel kwijt

Overdag wordt er met de knuffels (en de rest van het speelgoed) door het huis gezeuld. Jij wijst er steeds op dat de spullen op die manier kwijt of kapot zullen raken. En nu net als jij op de bank dacht te gaan zitten, kun je met je partner op je knieën het hele huis doorzoeken naar Nijn, Ollie, Beer of Giraffe.

5. Ze kunnen niet slapen!

In de ochtend moet je ze uit bed trekken en willen ze niet naar school, omdat ze zo moe zijn en tegen bedtijd kunnen ze ‘ineens’ niet meer slapen. Moet je als moeder of vader je gaan verantwoorden waarom jíj wel mag opblijven en zij niet. Nou, omdat het NU kinderbedtijd is en STRAKS pas grote-mensen-bedtijd! Had nooit gedacht dit soort teksten uit mijn mond te krijgen!

Mama’s bekentenissen

Een nacht alleen!

Reageer op artikel:
5x hier heb je na 19:30 uur geen puf meer voor
Sluiten