5 x mijn dreumes niet mee op wintersport

Ik neem mijn dreumes dit jaar niet mee op wintersport…

 

Zo klaar als een klontje

Dat onze jongste niet mee gaat op wintersport staat als een paal boven water. Niet dat hij niet lief is of dat ik vier kinderen te veel vind om mee te nemen, dat is het allemaal niet. Nee, hij én wij hebben daar helemaal niks aan. Als hij vier is, mag hij gezellig mee, net als onze andere kindjes.

 

Voor nu,5 redenen waarom hij niet mee gaat:

Te koud

Alleen al omdat hij kou verschrikkelijk vindt. Maar de logica van wanten, mutsen of sjaals begrijpt hij ook nog totaal niet, want die wil hij niet aan. En heb ik met allemaal afleid-manoeuvres zijn muts bij hem opgedaan, dan trekt hij die meteen weer af.

Kruipen en sneeuw… geen combi

Hij kan nog niet goed genoeg (zelf) lopen en kruipend door de sneeuw vind ik ook zowat.

Weg quality-time met mijn man

Alle drie de kinderen gaan op ski-les, papa en mama kunnen eindelijk lekker skiën (met onze vrienden). Zij blij, wij blij. Dan had een van ons bij de kleinste moeten blijven, terwijl de ander skiet. Ik weet al wie deze wedstrijd verliest 😉

Auto-drama

De autorit: soms vindt hij een ritje van 30 minuten al een drama en zet hij ’t op een gillen. Niet altijd hoor, maar als we straks met heel Nederland twaalf uur in de file staan, lijkt me dat voor hem (en ons) geen pretje.

Rust

Even een weekje geen ogen in je rug hoeven hebben, niet bang te hoeven zijn dat hij zijn vinger tussen de deur krijgt, in de afwasmachine klimt, van de trap valt, iets in zijn mond stopt of iets dergelijks.

 

En zijn voordelen…

Dan maar beter een lekker weekje quality time met opa en oma. Op de fiets naar de kinderboerderij is beter aan hem besteed dan een urenlange autorit naar de sneeuw. Oh wat zal hij lekker gaan genieten van onverdeelde aandacht.

Maar we gaan hem – en z’n lawaai – wel heel erg missen!

 

Hoe bescherm je je kindje tegen (extreme) kou?

Reageer op artikel:
5 x mijn dreumes niet mee op wintersport
Sluiten