Redactie
Redactie Nieuws 18 okt 2019

Vrouw wordt na 44 (!) baby’s op de wereld gezet te hebben gestopt

Met 36 jaar oud had ze al 44 baby’s op de wereld gezet. Maar nog meer kindjes baren zit er nu niet meer in voor Mariam Nabatanzi.

 

Genetisch bepaald

De Oegandese Mariam, ook wel de meest vruchtbare vrouw ter wereld genoemd (begrijpen wij!) heeft 44 kindjes gebaard. 44!? Daar worden wij stil van… Dat heeft ze mede te danken aan haar bijzonder grote eierstokken. Hierdoor is zij genetisch makkelijk zwanger te ‘maken’. En het feit dat iedere cyclus meerdere eicellen vrijkomen (waardoor ook een grotere kans op meerlingen ontstaat) draagt ook een steentje bij.

 

Optelsommetje

Mariam werd op haar 12e uitgehuwelijkt aan een 40-jarige man. Op haar dertiende beviel ze van haar eerste tweeling. Daarna volgden nog 5 tweelingen, 4 drielingen en 5 vierlingen. Van al deze 44 kindjes zijn er 6 overleden.

Mariam voedt de kinderen (waarvan er al een heel stel zelfstandig zijn) in haar eentje op, want haar man verliet haar 4 jaar geleden. Dat heeft er niet alleen voor gezorgd dat Mariam alleenstaande moeder is van een hele schare kids, maar hij heeft haar ook in armoede achtergelaten. Mariam woont met haar kinderschare in 4 huisjes in een koffieplantage.

 

Artsen hebben ingegrepen

Artsen vonden het de hoogste tijd om in te grijpen omdat het lichamelijk gezien niet meer verantwoord was nog een zwangerschap te doorstaan. Zodoende hebben ze haar baarmoeder verwijderd.

Mariam heeft altijd een groot gezin gewild, maar een leven met 38 kinderen had ze nooit kunnen voorzien. Dit is meer dan waar je als moeder op hoopt. Hoewel ze in armoede leven, geeft Mariam haar kinderen alle liefde. Alles wat ze voor haar kinderen wil, is geluk.

 

Meer opzienbarend nieuws:

Turkse vader krijgt 15 jaar cel omdat hij zijn dochter een kus op de mond gaf

Even 2x kijken voordat je je kind op de schommel zet!

 

Reageer op artikel:
Vrouw wordt na 44 (!) baby’s op de wereld gezet te hebben gestopt
Sluiten