14 weken zwanger

Uitslag NIPT

Na 10 dagen iedere minuut te hebben gekeken in mijn telefoon of de email van de NIPT al binnen was, was ‘ie daar eindelijk. De uitslag. Om heel eerlijk te zijn scrolde mijn ogen als eerste naar het geslacht. Heel erg, I know, maar ben nou eenmaal rete-nieuwsgierig. Voor alle wel-normale-mensen onder jullie zal ik het in de juiste volgorde vertellen:

  • De uitslag was goed!
  • Én het is inderdaad een jongen!

                                         FullSizeRenderhartje blauw-2  

Wat een super nieuws! Nadat ik vorige week al had gehoord dat het waarschijnlijk een jongetje was, wilde ik ook dat het een jongetje zou blijven. Niet dat ik een voorkeur had, maar ik was er nu gewoon aan gewend. Maar toch, ik zal wel ouderwets zijn -want waarschijnlijk krijgen we over een jaar of vijf bij het doen van een zwangerschapstest meteen een roze of een blauw streepje te zien -, vind ik het raar en ongezellig om dit in een mailtje te lezen: ‘het is een jongen’. Ondanks dit rare gevoel was ik heel blij! Ik keek op m’n horloge en zag dat het pauze was op school van mijn kinderen. Ik ben naar het schoolplein gerend en heb als eerste m’n zoon het goede nieuws verteld. Hij leek blijer dan met welk Ninjago LEGO-pakket ooit. Heerlijk! Deze actie scheelde mij ook een hoop telefoontjes doen, want vanzelf kreeg ik een paar uur later al de eerste berichtjes ‘Begrijp ik nou van mijn dochter dat jullie een ventje krijgen?’. Einde dag hing er zelfs al een kadootje aan de deur van een hele attente vriendin met blauwe babyschoentjes! De dag erna een enorme zoete tekst voor op zijn kamertje. Zo feestelijk, alsof je een beetje jarig bent, of meer: of je een enorme prestatie hebt geleverd.

Onze baby-boy is in ieder geval al verzekerd van vriendjes, want bijna al mijn zwangere vriendinnen verwachten een jongetje.

En nu nog de naam. Eerlijk gezegd had ik al een paar leuke meisjesnamen. Ik zeg ik, want manlief vindt het eigenlijk allemaal best. Maar ja, de meisjesnamen kunnen vanaf nu voorgoed weg, net als de roze babykleertjes op zolder. Binnenkort ga ik aan de grote opruiming beginnen. Nooit meer een Noortje of Sammie.

Alle ideeën zijn welkom overigens!

 

Reageer op artikel:
14 weken zwanger
Sluiten