Redactie
Redactie Fab Mama 11 aug 2018

Top 10 ergernissen in de auto met kinderen

Top 10 ergernissen in de auto met kinderen

 

Kinderen in een auto: sommigen vallen meteen in sleep en hoor je niet meer, maar dat zijn slechts the happy few. Er zijn er heel wat die een autorit iedere keer weer als de grootste uitdaging uit je leven kunnen laten voelen.

Ik heb recent nog zo’n ervaring gehad. Het bracht me spontaan tot het lijstje met de Top 10 Grootste Irritaties Met Kinderen In De Auto. Daar gaan we:

  1. Dat je net lekker hard mee zit te zingen met een lekker nummer en je kind ineens, juíst op dat moment, allemaal vragen begint te stellen.
  2. Dat je net 5 minuten onderweg bent en je kind moet plassen (terwijl je voor het weggaan nog zo had gevraagd of er echt niet even een plas gedaan moest worden).
  3. Dat ze de hele rit wakker zijn gebleven en nèt in slaap zijn gevallen als je op plaats van bestemming bent aangekomen.
  4. Dat je bij een langere rit iedere vijf minuten te horen krijgt: ‘Mag ik wat eten?’, ‘Het filmpje doet het niet!’, ‘Mijn gordel is los gesprongen’, et cetera.
  5. Dat ze uitgespeeld zijn met het speeltje en dat naar voor gooien, met een beetje pech tegen je hoofd aan. En als het écht tegen zit, is het ook nog eens een metalen autootje.
  6. Dat ze met je haar gaan spelen en er net iets te hard een ruk aan geven.
  7. Dat ze hun sluitspier nog niet onder controle hebben en je weten te verrassen met een enorme stinkscheet of volle luier.
  8. Dat je verplicht naar Bert & Ernie, K3 of een sprookje op een luister-cd moet luisteren terwijl je liever naar je eigen muziek luistert.
  9. Dat ze geen genoeg kunnen krijgen van het spelletje ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’.
  10. Dat de antilekbeker zich op een of andere gekke manier niet aan zijn belofte houdt in de auto, met als resultaat een huilend kind met natte broek.

 

Ik ben iedere keer weer blij als ik zonder krassen, deuken en met in tact gebleven trommelvliezen weer veilig op de plaats van bestemming aankom. Als ik dan nu ook Bert & Ernie en Dirk Scheele niet meer 3 dagen in mijn hoofd hoor nazingen, dan zou dat het leven nóg een beetje mooier maken.

 

Heb jij ook een leuk verhaal of iets bijzonders meegemaakt? Mail ons dan.

Reageer op artikel:
Top 10 ergernissen in de auto met kinderen
Sluiten