Week 6

Zwanger en in week 6, we blijven lekker doortellen!

 

 

 

 

Mooooeeeeee

Moet je ook overgeven van je eigen rij-stijl of het poetsen van je tanden? Ben je nog maar net wakker en wil je het liefst meteen weer naar bed? Kun je je ogen af en toe niet meer openhouden van moeheid en slaap je al voordat het nieuws of favoriete soap begint? We weten er alles van; slapen op kantoor, kokhalzend weg uit de slager weglopen… allemaal voor een goed doel, dus geef er lekker aan toe wanneer dat mogelijk is. Pak in ieder geval de rust die je kúnt pakken, zeg feestjes af (later leg je het ze wel uit) en doe vooral waar jij je lekker bij voelt.

 

 

Misselijk

Ben je erg misselijk? Stop je tas vol met crackers, appels of liga’s. Vaak helpt eten – hoe gek dit ook klinkt – tegen de ergste misselijkheid. Probeer heftige geurtjeHet-nieuwe-slapen-VOOR-460x280s te vermijden (die collega met die enorme parfum- of zweetwalm, de stinkhond van de buren, zelfs een simpel kopje koffie kan al te veel zijn). Meestal neemt de misselijkheid na week 12 wel weer af!

En weet je wat ook helpt? Zelf thee maken van wat schijfjes verse gember in heet water.

 

Je baby

Deze week is een belangrijke week voor je baby. De uitstulpingen van vorige week beginnen al iets grotere uitstulpinkjes te worden en je mag eigenlijk al van een minuscuul rompje spreken. Ook de aanmaak van de hersentjes en de organen begint deze week en aan het eind van deze week is jullie baby ‘alweer’ 5 millimeter!

 

Zwangerschapscontroles

Tijdens je zwangerschap zul je regelmatig controles hebben bij een verloskundige (en in sommige – medische – gevallen bij een gynaecoloog). Zoek een verloskundige in de buurt en maak alvast een afspraak. In sommige steden is er beperkt plek bij verloskundigenpraktijken, dus het is lekker als je er op tijd bij bent. Het verschilt per verloskundigenpraktijk wanneer je op de eerste afspraak kunt komen, maar dit zullen ze je telefonisch allemaal vertellen!

 

Buskruit met Muisjes

Ben je zwanger? Dan móet je ons boek Buskruit met Muisjes hebben. Het is niet voor niets een bestseller. Alles, maar dan ook echt álles over zwanger zijn, het krijgen van een kindje en het eerste jaar na de bevalling staat hier in beschreven. ‘De baby-bijbel van iedere ouder’, aldus Vrouw Telegraaf. BUSKRUIT met MUISJES is hier te koop.

Reageer op artikel:
Week 6
Sluiten